Ouderavond - Middelengebruik

Ouderavond – Middelengebruik

Het programma ‘Middelengebruik’ is onderdeel van onze ouderavonden.  

De ouderavond is een belangrijk onderdeel van de leefstijlinterventies. Uit onderzoek blijkt dat de rol van ouders bij het vergroten van de weerbaarheid van kinderen van groot belang is. We behandelen het thema dat met de jongeren is besproken. Ouders kennen hierdoor de fysieke, psychisch een gedragsmatige kenmerken van de puberteit. Ze ontdekken hoe zij in de opvoeding met deze veranderingen om kunnen gaan met het kind. Ze zijn zich bewust van de eigen opvoedingsmogelijkheden en –onmogelijkheden. Dit is een mooie gelegenheid om ouders met elkaar in gesprek te laten komen. 

Tijdens deze ouderavond bespreken we de (ongewenste) effecten van middelengebruik. Denk aan alcohol en drugs. Ook kijken we naar de risico’s wanneer dit uitmondt in een verslaving. We staan stil bij de beïnvloedbaarheid van jongeren ten opzichte van volwassenen. Daarnaast behandelen we verschillende tips en bieden we handvatten om om te gaan met dit onderwerp. 
Deze avond heeft een interactieve invulling. We luisteren graag naar vragen die spelen en gaan echt met de ouders in gesprek. 

Deze ouderavond aanvragen? Vul onderstaand formulier in.

Aanvraag Voor Kerken

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Naam contactpersoon*

Meer aanbod

Scroll naar boven