Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Je kunt altijd contact met ons opnemen, telefonisch of via de mail. Maar misschien vind je jouw vraag – en het antwoord – in dit overzicht van veelgestelde vragen.  

Wat kan ik als vrijwilliger betekenen voor Chris en Voorkom?

Wij zijn enorm blij met mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor ons werk. Er zijn verschillende vacatures beschikbaar, variërend van kantoorvrijwilliger tot co-trainer van onze weerbaarheidstraining LEV. Daarnaast kun je ook als chat- of mailcoach of ervaringsdeskundige bij ons terecht. Bekijk hier al onze vrijwilligersvacatures. Stuur bij vragen gerust een mailtje naar vrijwilligerszaken@chrisvoorkom.nl.  

Hoe kunnen kerken bijdragen?

Kerken kunnen collecteren voor Chris en Voorkom. Meer informatie en materiaal om een collecte te houden uw gemeente, is hier te vinden. 

Hoe weet ik of mijn bijdrage goed terechtkomt?

Stichting Vrienden van De Hoop is verantwoordelijk voor de werving, administratie en besteding van giften aan Chris en Voorkom. Deze stichting is in het bezit van het CBF-keur en is door de Belastingdienst erkend als ANBI. Ook Chris en Voorkom is erkend als ANBI. Ons uitgavenpatroon wordt gecontroleerd door onafhankelijke, externe instanties. Wij willen op een goede manier met jouw gift omgaan, en dat wordt door deze controles gewaarborgd. Meer details vind je hier

Waarom heeft Chris en Voorkom geld nodig?

Het anonieme contact tussen jongeren en onze coaches, loopt via een beveiligd berichtensysteem. Dit systeem is cruciaal voor deze laagdrempelige vorm van hulp. Het voldoet aan alle regelgeving en is daardoor kostbaar. Hiervoor zijn we afhankelijk van giften. Helpt u mee? 

Wanneer kan ik bellen?

Wil je ons het liefst gewoon even spreken? Ook dat kan! Gebruik een nickname tijdens het bellen; dan blijf je ook aan de telefoon anoniem. Bel ons op woensdagavond tussen 19:00 en 21:30 via ons nummer 078 – 63 123 00, dan hebben we tot 22:00 alle tijd voor je. 

Kan ik ook anoniem mailen?

Vertel ons je verhaal of stel je vraag via de email. Eerst maak je een profiel aan in onze beveiligde omgeving. Zo blijf je anoniem. 
Na het aanmaken van dit profiel krijg je een chatcoach die naar je luistert en met je meedenkt. Zodra je chatcoach heeft gereageerd, ontvang je een mail met een linkje naar de reactie van je coach. Je mailadres wordt voor ons afgeschermd! 

Wat zijn de openingstijden van de chat?

Wil je met ons chatten? Dat kan! Elke dag staan onze chatcoaches voor je klaar van 15:00 tot 17:00 en van 19:00 tot 22:00. Zij luisteren graag naar je en helpen je verder. Je mag alles bespreken! Gebruik een nickname in plaats van je eigen naam, dan blijf je anoniem. 
Je kunt tot 16:45 en tot 21:45 een gesprek starten. Op de chat heb je eenmalig een gesprek met een chatcoach, maar je mag natuurlijk nog een keer terugkomen. Je kunt op de chat maximaal 2 keer per dag een gesprek voeren. 

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Dat kan via deze pagina.

Voor welke onderwerpen kan ik terecht bij Chris en Voorkom?

je kunt voor heel veel onderwerpen bij ons terecht. Op de homepage vind je een overzicht van alle thema’s. 

Geen antwoord gevonden? Neem dan contact met ons op. 

Scroll naar boven