Workshop - Kinderen en tieners

Workshop – Kinderen en tieners

‘Kinderen en tieners’ is een les die valt onder de lessen van de Cursus Kinder- en Tienerpastoraat, die wij ook los als workshop aanbieden.

De workshop is doorgaans een avondprogramma en kan in overleg in worden gepland. Onze workshops zijn interactief en bovendien op maat te maken. In overleg met ons is de workshop aan te passen aan de groep of situatie. 

Wie zijn de kinderen en tieners uit jouw kerk? Waar ontmoet je ze? In elke periode van het leven hebben kinderen en jongeren andere zorg en aandacht nodig. Met elke leeftijdsgroep heeft de gemeente een ander contact, spelen er ook andere problemen en zijn er daarmee ook andere uitdagingen voor het jeugdpastoraat. 

We moeten eerst weten hoe de ontwikkeling van een kind normaal verloopt, voordat we ons met de begeleiding van kinderen in probleemsituaties kunnen gaan bezighouden. Tijdens deze workshop wordt de ontwikkeling van kinderen en jongeren onder de loep genomen. Die ontwikkeling wordt mede bepaald door omgevingsfactoren. Ontwikkeling kan vertraagd of gestimuleerd worden. Gezonde groei en ontwikkeling is belangrijk op geestelijk gebied, maar ook op sociaal, emotioneel en lichamelijk gebied. Sociale media als onderdeel van de leefwereld zal ook een onderdeel zijn. 

Mail voor meer informatie of vragen naar jeugdpastoraat@chris.nl.

Deze workshop aanvragen? Vul onderstaand formulier in.

Aanvraag Voor Kerken

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Naam contactpersoon*

Meer aanbod

Scroll naar boven