Wat stemt jou vandaag hoopvol?

Wat stemt jou vandaag hoopvol?

Mijn eerste werkweek bij Chris en Voorkom start met een afspraak bij de helpdesk om mijn laptop en werktelefoon op te halen. Wachtend bij de receptie bewonder ik een prachtige kunstwerk over een verlamde man die bij Jezus wordt gebracht. Wat een mooi ontvangst! Het raakt aan mijn diepste passie: mensen bij Jezus mogen brengen met hun verwondingen en hun verdriet.

In de dagen die volgen, lees ik mij vooral veel in. Mijn nieuwe collega’s hebben zich geweldig ingezet om veelvoorkomende problematiek van jongeren te beschrijven en vrijwilligers te trainen hoe zij hier op de chat en op de mail mee kunnen omgaan. Wat een voorrecht, om in een organisatie te gaan werken waar mensen om onze jongeren heen willen staan en hen één stapje verder helpen.

Komende week trainen we weer een nieuw groepje vrijwilligers dat zich voor hetzelfde doel wil gaan inzetten. Het stemt me hoopvol, in een wereld die in brand lijkt te staan. Dat er, zonder veel bravoure, nog altijd legio mensen zijn die hun agenda vrijmaken om zich liefdevol op de ander richten. Wat stemt jou vandaag hoopvol?

Dit is wat blijft: geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.
1 Korintiërs 13:13

Ook geïnteresseerd in werken bij Chris en Voorkom?

Bekijk onze (vrijwilligers-)vacatures op de vacaturepagina.

Scroll naar boven