Social media

Social media maken een deel uit van het dagelijks leven. Je kan de wereld om je heen beter begrijpen en je kennis over verschillende onderwerpen opbouwen. Daarnaast kun je er afleiding en troost zoeken als je iets vervelends hebt meegemaakt of ergens mee zit. Social media maken het erg makkelijk om contact te zoeken en te onderhouden, ook met vrienden die ver weg wonen. Maar tegelijkertijd kan contact via social media soms afstandelijk of oppervlakkig zijn.

Mijn ouders willen meekijken met wat ik op social media plaats. Vertrouwen ze mij niet?

Lastig hè, die bezorgde ouders. De contacten met je vrienden voelen nogal privé en dan is het niet fijn als iemand anders precies weet wat je zegt en stuurt. Ouders zien jou opgroeien en ook zelfstandig worden. Dat is iets waar ze aan moeten wennen. Ze willen je graag goed opvoeden, ook in de digitale wereld. Om zeker te weten dat je op de socials leuke en fijne dingen meemaakt, kijken ze mee.

Geef het gerust aan als je het vervelend vindt. Vraag aan ze wat hen zo bezorgd maakt. Deel het dan ook openhartig als er zaken gebeuren of doorgestuurd worden die minder fijn zijn. Dan merken ze dat jij hen nog steeds in je leven betrekt.

Wil je graag je verhaal kwijt? We denken graag met je mee. Kom gerust even langs op de chat.  

Wil je graag anoniem je verhaal kwijt?
Je kunt altijd terecht bij de chat!

Meer berichten

Scroll naar boven