Blij met je lijf

Blij met je lijf

Als je blij met je lijf bent, dan straal je dat ook uit. Je durft voor de dag te komen en je dat zal je ook merken in wat je doet. Het bevordert namelijk je zelfvertrouwen. En niet alleen is blij met je eigen lichaam lekker voor jezelf, maar anderen zullen ook merken dat je een positief zelfbeeld hebt en daarmee word je aangenaam gezelschap. En dat  bevordert vriendschap.

Dus: stop met negatief praten over je lichaam.

‘Fat talk’. Een term die wordt gebruikt om negatieve opmerkingen te beschrijven die mensen maken over hun eigen gewicht of lichaam. Herken jij de ‘fat talk’ bij jezelf?
Opmerkingen als: Die kleur kan ik niet hebben, ik ben te bleek. Of met die conditie van mij hoef ik mij niet op te geven voor dat event.
Wat zeggen deze gedachten eigenlijk? Stel dat je mooier zou zijn, staat elke kleur je dan? Of als je fit bent, kun je dan overal aan mee doen?

Omdat we bang zijn voor kritiek van buitenaf beschermen we ons zelf door ons eigen lijf alvast af te kraken. Het is echter maar een stem in ons hoofd…

En: verleg jouw blik

Jouw lijf is niet alleen een buitenkant. Het  kan ook veel dingen, veel handige dingen. Uit onderzoek blijkt dat je positiever over je lichaam gaat denken als je je richt op wat je ermee kan. Denk daarom eens aan de bewegingen die je allemaal kunt maken, zoals lopen en dansen. En hoe veel je plezier je daarvan hebt. Je kunt je vriendin omhelzen, lekker je vrienden ontmoeten of lekker hard meezingen op een feestje.
Hoe waardevol is dat! Geniet maar van wat je allemaal kan.

Een negatief lichaamsbeeld kan je ervan weerhouden om de dingen te doen die je écht graag wilt. Zoals de kleding dragen die je eigenlijk het mooist vindt, of naar het strand of zwembad gaan omdat je vindt dat dat pas mag als je daar het ‘geschikte’ lichaam voor hebt.

Kortom:

  1. Kijk verder dan wat je ziet. Denk aan wat je doet en kunt.
  2. Besteed aandacht aan je lichaam. Gezond eten en bewegen werkt super positief.
  3. Vergelijk jezelf niet met anderenIedereen is anders/uniek en dat is fijn.
  4. Stop met onrealistische gedachten. Zoals: alleen als ik slank ben, krijg ik leuke vrienden.

Wil je graag anoniem je verhaal kwijt?
Je kunt altijd terecht bij de chat!

Meer berichten

Scroll naar boven