Leefstijlinterventie GRIP - Alcohol

Leefstijlinterventie GRIP – Alcohol

Jongeren groeien op in een wereld met risico’s en gevaren. Daarbij ervaren zij in de puberteit grote lichamelijke, psychische en sociaal-emotionele veranderingen. Het is in deze levensfase waarin zij zoeken naar een stabiele zelfidentiteit én groepsidentiteit. Dit zien we onder meer in het zoeken naar en experimenteren met grenzen.

Vanuit het uitgangspunt dat het van groot belang is dat in de puberteitsfase een gezonde sociale norm ten aanzien van ongezond en schadelijk risicogedrag aan jongeren wordt voorgehouden, in het bijzonder het gebruik van alcohol, willen wij met de leefstijlinterventie aansluiten bij de boodschap van de NIX18-campagne (www.nix18.nl). Deze richt zich eveneens op het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e’ vanwege de hersenontwikkeling van jongeren.

De workshop over alcohol laat zien hoe jongeren eigen keuzes kunnen maken met betrekking tot risicovol gedrag en potentieel schadelijke/verslavende middelen.
In de workshop bespreken we de oorzaken en de gevolgen van alcohol. We behandelen de risico’s en stellen rake vragen aan de jongeren om hen hierover aan het denken te zetten, op interactieve wijze met elkaar.

Meer informatie of deze leefstijlinterventie aanvragen voor jouw school? Vul het formulier in.

Aanvraag Training Voortgezet Onderwijs

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Naam contactpersoon*

Meer aanbod

Scroll naar boven