Workshop - Oog voor kwetsbare tieners 

Workshop – Oog voor kwetsbare tieners 

‘Oog voor kwetsbare tieners’ is een workshop, die wij doorgaans als een avondprogramma aanbieden.

De workshop kan in overleg worden ingepland. Onze workshops zijn interactief en bovendien op maat te maken. In overleg met ons is de workshop aan te passen aan de groep of situatie. 

Houvast bieden aan jongeren in deze tijd is van ongelofelijk groot belang. Het gaat niet goed met de jongeren. Ze voelen zich somber, eenzaam en hebben nogal eens gedachten aan de dood. Daarbij blijkt uit een laatste onderzoek dat de steun die ouders of andere volwassenen bieden, niet altijd helpend is. Integendeel. Jongeren krijgen te veel steun. Hierdoor missen ze de leermomenten. 

Hoe kunnen we steun bieden die helpend is voor jongeren? Om staande te blijven in de huidige maatschappij? Behoeften van jongeren veranderen met de (leef)tijd. Daarbij worstelen jongeren met veel wat op hen afkomt. De invloed uit de maatschappij, van leeftijdsgenoten en van social media. Jongeren moeten stevig op hun benen staan om goede en gezonde keuzes te maken. De keuzes van vroeger zijn niet meer vanzelfsprekend de keuzes van nu.  

Wat kan je als kerkelijk werker of als ouder/verzorger voor jongeren betekenen? En hoe maken we ze sterk? 

Deze workshop aanvragen? Vul onderstaand formulier in.

Aanvraag Voor Kerken

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Naam contactpersoon*

Meer aanbod

Scroll naar boven