Webinar voor jeugdleiders en catecheten 1

Basistraining voor jeugdleiders

Je werkt met tieners en jongeren in de kerk of je start net als jeugdleider of jeugdouderling. Zo draag je bij aan het jeugdpastoraat binnen de gemeente. Soms twijfel je en zit je met vragen zoals: Hoe ga ik in contact komen? En wat als tieners vertellen dat ze psychische problemen ervaren? Het zijn vragen die je aan het denken zetten over wat jouw verantwoordelijkheid is.
Wat is nu jouw rol? Hoe stel je je helpend op, voor de jongeren in je gemeente?
Tijdens de basistraining voor jeugdleiders leer je wat jouw verantwoordelijkheid is en ga je heel praktisch aan de slag. Na het afronden van de training heb je inzicht, kennis en bezit je basisvaardigheden waarmee je vanuit Bijbels perspectief aan de slag kunt in je gemeente.

De onderwerpen die aan bod komen
  • Les 1: Kinderen, tieners en de kerk
    Je verdiept je over de ontwikkeling, leefwereld en uitdagingen van kinderen en jongeren. Wat is de waarde voor kinderen en jongeren van goed jeugdpastoraat? En hoe maak je dit heel praktisch zichtbaar, vanuit jouw rol?
  • Les 2: Kinderen, tieners en psychische problemen
    Wat maken kinderen en jongeren mee waarmee ze in de knel komen? En hoe kun je psychische problematiek signaleren vanuit jouw rol. Wat hebben ze in moeilijke situaties eigenlijk nodig?
  • Les 3: In gesprek met kinderen en tieners.
    Hoe ga je in gesprek de kinderen en jongeren in je kerk over psychische problematiek en geloofsvragen? En wat als je merkt dat de druk hoop oploopt, hoe schep je dan ruimte bij kinderen en tieners zonder dat je problematiek aanwakkert of vergroot? Je wilt immers niet dat het erger wordt!
Wat kost het?

Per deelnemer: € 197,45, incl. al het materiaal en één gratis adviesgesprek na afronding van de training.
Minimaal aantal deelnemers: 8.

Tijd, datum en locatie

Bij voldoende inschrijvingen kan de basistraining voor jeugdleiders 23 oktober 2024 starten.
Trainingsavonden vinden één keer per twee weken plaats.
Locatie: op aanvraag, in uw kerk of kerk in de regio.
Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Als het aantal deelnemers niet gehaald wordt kan in overleg besloten worden de avonden online plaats te laten vinden in een aangepast programma.

Studielast

De voorbereiding en het naslagwerk vergt ca. 60 minuten per trainingsavond.

De basistraining is geschikt voor iedereen die bijdraagt aan het jeugdwerk in de gemeente. Ben je jeugdleider, jeugdouderling of (jeugd)pastor dan is deze training in het bijzonder voor jou geschikt. Ons advies is om de training met meerdere gemeenteleden te volgen. In praktijk wordt er verbinding gezocht met andere kerken in de regio zodat er voldoende deelnemers zijn en de training op locatie gegeven wordt.

De training is overzichtelijk en afgerond binnen 3 avonden. De trainingsavonden vinden één keer per twee weken plaats. Na succesvolle deelname van de training wordt een certificaat van bewezen vaardigheid uitgereikt.

Ben je actief of heb je het verlangen om actief te zijn in het jeugdpastoraat? De cursus Kinder- en Tienerpastoraat biedt je verdieping op het gebied van kinderen en jongeren in de kerk. Bekijk hier de cursus Kinder- en tienerpastoraat.

Heb je vragen over de basistraining voor jeugdleiders of wil je meer informatie over ons aanbod? Mail ons: jeugdpastoraat@chris.nl.

Aanmelden voor de basistraining voor jeugdleiders? Vul het formulier in:

Aanmelden basistraining jeugdleiders

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Naam contactpersoon*

Meer aanbod

Scroll naar boven